Home   News   Article

Subscribe Now

North Hampshire school opens new prayer space



More news, no ads

LEARN MORE


A NEW prayer and reflection space has opened at St Martin’s CoE Primary School in East End.

The new space is in a wooden hut in the school’s nature area, with prayer pebbles, a wooden cross, cushions, quotes and pictures decorating the inside.

Plans for the space had been in the offing for more than a year, and a £1,000 grant from Allchurches Trust allowed the school to buy the summerhouse for the space.

New worship gardenat St Martins Ref: 24-1321 (48821060)
New worship gardenat St Martins Ref: 24-1321 (48821060)

The pandemic meant that the project had to be put on hold, but during the Easter holidays the school was able to build the space – followed by the school’s worship team coming up with a wish list of things to fill it with.

The school bought prayer pebbles, a wooden cross and the material for the prayer wall, while other items were made or donated by parents and carers, including the cushions and bunting.

The space was officially opened on Monday, June 14, by the Rev Christine Dale, teachers Mrs Bartlett and Mrs Rennison, and the school’s worship team.

New worship gardenat St Martins Ref: 24-1321 (48821056)
New worship gardenat St Martins Ref: 24-1321 (48821056)

A spokesperson for the school’s ambassadors said: “We are all very excited that it is finally finished and open and we can now start using it.

“We originally decided that we wanted a prayer space because we wanted a quiet place where we could worship God, think about things and reflect on life.

“We thought that our nature area was the best place in school to put it.

“On Monday Rev Christine used special water to bless the outdoor prayer space and everyone that was going to use it.

“We feel incredibly lucky to have such a special place in our school and can’t wait to be able to use it.”

Allchurches Trust grants officer Chloe Ewen said: “We’re delighted we’ve been able to support St Martin’s prayer space which has been a fantastic collaborative effort from teachers, students, parents and carers.

“A dedicated place for children to take time out and quietly reflect is just what’s needed after a challenging year.”



This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies - Learn More